Tullgarn

LÄNKAR

SSDV   www.ssdv.nu


SKK      www.skk.se


Griffon fauve UK

www.griffonfauveclub.co.uk


Sv jägareförbundet.

www.jagareforbundet.se


Sv Jaktportalen

www.svenskajaktportalen.se

TULLGARN 28 Maj 2016Helgen den 28-28 maj var jag och Lars med Holly på Tullgarn jaktmässa och representerade rasen tillsammans med Erik med Rut och Keijo med Kross.

Jag och Lars har aldrig stått i någon monter i något sammanhang så det var med spänning vi kom dit på lördag morgonen.

Platsen var helt underbar med Tullgarns slott, vattnet, ekhagar runt i kring och öppna fält. På lördagen var det väldigt mycket folk som stannade till i montern och pratade jakt och hund. Både om rasen och om andra raser. Många var genuint intresserade av att få veta lite mer om hur de jagar, hur de är hemma och hur de är med familj och barn.

Många var redan inne på att skaffa en Griffon och många funderade på det efter att ha träffat rasen tidigare samt nu träffat de hundar som var med.

Vädret var även det med oss hela dagen. 

SSDV hade även en inofficiell utställning för sina raser. Det var ca 20 anmälda hundar vilket var få anmälningar.

Vi fick ju tyvärr stryka Ina då hon lagom gick in i höglöp den helgen. Vi valde att inte ta med henne bland allt folk och alla hundar.

Lars och Holly lyckades placera sig som BIS 4 vilket vi är mycket nöjda med.

I vår monterrad så fanns det en mekanisk björn.Vi testade Holly på den. Vid första anblicken blev hon lite försiktig men strax så gick hon fram och började lukta på den. Så då körde killen fram den lite men ingen direkt reaktion på lilla damen där inte.   När vi gick iväg så körde han björnen efter henne men hon slängde bara en blick över skuldran och fortsatte gå och såg ut att tänka att äsch du är ju ändå inte riktig 

På söndagen var vädret lite kyligare och blåsigare och jag vet inte om det var det som gjorde att det var lite folk eller om det var något annat. För det var väldigt lite folk på hela mässan så även i vår monter. Den här dagen passade vi på att titta på vildsvinshängnet när de släppte tre olika hundar att jobba med grisarna. Just då var det ganska varmt så det blev korta jobb för hundarna och grisarna. Kul att se hur olika olika individer jobbar.

Vi är nöjda med helgen och framför allt nöjda med vår lilla Holly som för första gången är med ute bland så mycket folk och hundar och kunde sköta sig. Så nästa gång vi är med blir den 20-21/8 på jaktmässan i Medevi Brunn i Östergötland. Hoppas att många kan vara kan komma och även stå en stund i montern.


Vid pennan

Pia Martikainen


webb@griffonfauve.se


Copyright

Svenska Griffon Fauve de Bretagne klubben