Helgkurs i Arboga 15-16 juli

Helgkurs i Arboga, 15-16 juli

Signalerna, Bromsen och Inkallningen

Två dagars kurs som börjar med en föreläsning med 150 bilder om hundens språk, signalerna, om det logiska sättet att kommunicera med hundar.

”Målet är att få hunden ännu mer följsam och lyssnande. För att nå dit måste jag vara tydlig och begriplig för hunden. Det gör jag bäst genom att utnyttja och använda hundens eget språk, signalerna. Då kan jag enklare få hundens uppmärksamhet, och en fungerande följsamhet bygger alltid på att vinna hundens uppmärksamhet.”

Dag 1 börjar 09:30 och slutar när vi inte orkar längre

”Vi börjar med en 150 bilder lång föreläsning där jag visar och berättar om hundens språk, signalerna. Jag berättar om mitt sätt att använda detta signalspråk för att bli tydlig för hunden. Sedan tränar vi praktiskt resten av dagen.”

Dag 2 börjar kl. 09:00 och slutar ca 15:00

”Övningar i stigande svårighetsgrader som är kopplade till varje enskild hund och förare. Vi kommer också – om någon vill och behöver - att prata problemlösningar ur alla möjliga synvinklar, både i vardag och i jakten.”

Alla kursens praktiska övningar är individbaserade. Alla hundar är individer, precis som alla förare. Dessutom har alla ekipage olika förkunskaper. Men hundarnas och förarnas ålder, kön, ras och erfarenheter spelar ingen roll. Allt handlar om individen.
 Vill du veta mer om Peter, hans sätt att prata om, hantera och träna jakthundar?    Kolla Facebook: Peter & Dogworks och                           Youtube: Peter Pratar Jakthund

 webb@griffonfauve.se


Copyright

Svenska Griffon Fauve de Bretagne klubben