Ambassadörer

Denna sida är under uppbyggnad!Att träffa en hund i hemmamiljö är viktigt vid valet av hundras. Nedan får ni möjlighet att träffa olika hundar i olika miljöer. Tveka inte att kontakta hundarnas ägare!Grimm (född 2013) och Guinness (född 2018) träffar ni utanför Nybro. Pojkarna bor tillsammans med husse, matte och två katter. Grimm har jagat tre säsonger, han driver älg och vildsvin med en härlig energi och försiktighet.

Möjlighet att följa med vid jakttillfälle för att se och höra hur Grimm arbetar finns.


Kontakt: Glenn F Raymond 0733-747762

Skönsjungande fransyskorna ”Holly” Ulligårdens Holly och ”Ina” Hibeck Davina


Vi är två Griffon fauve födda 2015 och bor i Östergötland närmare bestämt på kennel Lilla Blidkulla mellan Skänninge och Motala. Hos oss bor också 2 stycken engelska springer spaniel tikar ”Zaga” Lilla Blidkullas Calypso född 2013 och ”Kippis” Belgarbo’s Great Capella född 2018.


Vi gillar att jaga, spåra, dra husse på kickbiken och hitta på en massa allehanda bus eller bara slappa i soffan och mysa. Vi är snygga, ja båda har vi rosetter från utställningar. Vi är sociala, ja det står i kritiklapparna att vi har bra temperament och inte minst så är vi två skönsjungande fransyskor, ja det kan matte och husse och deras jaktkompisar intyga.


Jag, Holly, är en riktig arbetsmyra säger matte. Jagar gör jag med mycket skall i skogen. Men är det riktiga bamse grisar så då talar jag om för matte att nä det här klarar du inte av i den här tätningen så nu letar vi rätt på lite mindre modeller av grisar att jaga.

Hösten 2016, tillsammans med matte så utbildade jag mig till IDHund, det vill säga jag spårar en specifik doft som matte presenterar för mig i form av en smeller. Det kan vara bortsprungna katter, hundar, kaniner, sköldpaddor eller vad som helst. Matte säger att jag har en helt fenomenal näsa. Oftast får matte säga åt mig att nu har vi jobbat klart. Vaddå klart? Jag har ju bara jobbat i 1,5 timmar för att kunna lokalisera var katten gömmer sig…jag kan jobba längre än så.


Jag gillar att sitta på kullen på tomten och bara blicka ut över slätten när jag inte jobbar med något. Som att gräva upp sorkhål på min kulle till exempel. När jag gör det kommer oftast Ina till hjälp, då turas vi om att gräva 😊 och skälla på sorkarna.Jag, Ina, är också en arbetsmyra men inte riktigt lika energisk som Holly. Jag kan vara lite lat ibland i alla fall när jag ska dra husse på kickbiken 😊 .  Jag var lite sen i starten med att jaga men nu ni! Nu kan jag jaga grisar och älgar. Hualigen vad det låter i skogen när jag hittar grisar.  Skitkul är det!

Jag kan bli lite rastlös hemma när det inget händer, då sätter jag mig på gräsmattan och småskäller för att se om nåt kul kommer hända. Det som oftast händer är att matte och husse blir sura på mig och säger att man ska inte tråk-skälla.


I år har jag fått en liten springervalp att hålla ordning på och fostra. Ha haa hon blir så ”rädd” ibland när jag skäller på henne för att få igång henne att springa lite. Eller så får hon snällt vänta på pinnen eller leksaken jag har. Jag morrar långt nere i magen när hon kommer nära och oj vad hon fjäskar för mig. Men när jag fostrat henne klart för stunden, då får hon saken jag haft. Ja jag leker polis också när de andra vill leka med valpen Kippis, då står jag mitt i och övervakar att allt går rätt till och att de inte har för kul utan mig 😊webb@griffonfauve.se


Copyright

Svenska Griffon Fauve de Bretagne klubben