Viltspår

 

Viltspår

Viltspår en bra aktivitet

Ett av de mest naturliga sätten att umgås medsin hund är i skogen.

En rolig sysselsättning är att lägga viltspår medsin hund.

Hunden allra främsta egenskaper sitter ju i nosen.

Att aktivera den i ett lagt viltspår krävs både mental och fysisk styrka från hunden.

 

Det krävs inte heller så mycket tillbehör för att utöva den här aktiviteten.

En sele och lina på 10 meter, klädnypor, plastband och djurblod samt några djurklövar, i vårt fall vildsvinsklövar.

 

Det bästa sättet att lära sig hur man som förare hjälper/stödjer sin hund är att gå en viltspårkurs. Det är många rasklubbar och andra föreningar som har kurser. Sök i ditt närområde!

 

SEGRARE PÅ KM-ET I VILTSPÅR 2014 ”FRANSKA SÖKET "

HOVRIKET`S CLAFOUTIS ”GÖSTA”

 

GÖSTA OCH ÄGAREN ULF KARLSSON SVARADE FÖR EN MYCKET BRA PRESTATION NÄR HAN SEGRADE PÅ KM-ET . DOMAREN LENNART RINGKVIST HADE BARA BERÖM ATT SÄGA OM GÖSTA . 1:A MED HP OCH FULL POÄNG …

 

2:A HOVRIKET´S CREME CARAMEL ” AIM'A” 1:A

 

3:A HOVRIKET`S JOHNNY HOLLYDAY “ TRIGGER” 1:A

 

4:A HOVRIKET´S THOMAS FERSEN “ TYKE” 0:A

 

5:A LURAX DA LA HACHE VAA “ STRUKEN “

 

VI SOM STARTADE I KATRINEHOLM SAMLADES VID BILTEMA . SEDAN VAR DET BARA 5 MIN FÄRD TILL SKOGEN DÄR SPÅREN VÄNTADE . SPÅRLOTTNING OCH I VILKEN STARTORDNING VI SKULLE STARTA . TRIGGER FICK BÖRJA OCH CRISTIAN VAR NERVÖS , FÖRSTA ÖKL SPÅR FÖR HAN . MEN DET GICK BRA . TRIGGER HADE SVARAT FÖR ETT BRA ARBETE . SEN VAR DET TYKE SOM INTE ALLS VILLE SPÅRA IDAG . HAN GICK EN BIT I SPÅRET SEDAN VAR DET INTE KUL LÄNGRE SÅ HAN LETADE BARA EFTER VATTEN ATT BADA I . SÅ ÄR DET IBLAND . AIME TUR , HENNES FÖRSTA ÖKL SPÅR OCKSÅ . AIME SPÅRADE MED ETT MYCKET BRA RINGNINGSARBETE I VINKLARNA OCH FICK BÄTTRE POÄNG EN TRIGGER . HÅKAN MED LURAX KOM TYVÄRR INTE TILL START.

 

DET VAR VARMT OCH SOLIGT 25 GRADER . TORRT SÅ DET DAMMA I SKOGEN NÄR HUNDARNA SATTE NED TASSARNA I BLÄBÄRSRISET . BYXBENA VAR GULA EFTER POLLEN OCH FRÖER NÄR VI KOM TILLBAKA .

 

DOMAREN BO MALMBERG FRÅN SÖRMLANDS DREVER KLUBB TYCKTE ATT DET VAR MYCKET BRA GJORT ATT TA FÖRSTA PRIS I DESSA FÖRHÅLLANDEN .

 

GÖSTA STARTADE I ÖRKELJUNGA I SKÅNE OCH HADE LENNART RINGKVIST FRÅN SKÅNES DREVER KLUBB SOM DOMARE .

 

JAG VILL PASSA PÅ ATT TACK BÅDE SKÅNES O SÖRMLANDS DREVERKLUBBAR FÖR ATT VI FICK ANVÄNDA ERA DOMARE OCH ATT NI REGISTERAR PROVEN .

 

JAG VILL BARA PÅMINNA OM ATT NÄSTA ÅR KOMMER VI ATT FÖRSÖKA GÖRA OM DET HÄR MED KM I VILTSPÅR . DÅ SKA JAG SE TILL ATT DET BLIR LITE TIDIGARE , SLUTET PÅ APRIL BÖRJAN PÅ MAJ INGET DATUM BESTÄMT .

 

OM NI VI VARA MED SÅ SE TILL ATT ERAN HUND HAR GJORT ANLAGSPROVET. KM-ET ÄR BARA ÖPPET FÖR HUNDAR SOM GJORT ANLAGET .

 

VILL NI HA TAG PÅ REGLER SÅ FINNS DOM PÅ SKK-HEMSIDA . NI ÄR HJÄRTLIGT VÄLKOMMNA MED FRÅGOR OM SPÅR TILL MIG OM NI VILL .

 

THOMAS EKLÖF

 

GRIFFON FAUVE DE BRETAGNES JAKTGRUPP

 

COPIRIGHT Griffon Fauve Klubben